Over ons

Mijn foto
Ons team bestaat uit 12 enthousiaste diëtisten. Namelijk: Anne Lubbers, Annette Schormans, Bernadette de Leeuw, Chantal Verhoeven, Iris van den Aker, Lenie van Moorsel, Ludwien de Brabander, Marielle Faber, Marleen van den Berg, Naomi de Werdt, Panja Bosch, Willeke Vollenberg. De diëtisten houden op meerdere locaties spreekuur. Er zijn spreekuren in de ochtend, middag en avond. U kunt bij ons terecht op de volgende plaatsen: Berlicum, Boxtel, Den Dungen, Empel, Engelen, Gemonde, Haaren, 's-Hertogenbosch, Liempde, Rosmalen, Schijndel, Sint Michielsgestel, Vlijmen en Vught. We zijn zowel intramuraal als extramuraal bezig. In werkzaamheden ondersteund door het enthousiaste team van het medisch secretariaat.

dinsdag 27 maart 2012

Paasrecept 2

Omelettaart in vijf kleuren
Deze taart is ideaal voor bij een Paas brunch. U bakt vijf omeletten met verschillende ingredienten en smaken. U stapelt de omeletten op elkaar, steeds afgewisseld met een laagje spinazie-mascarponevulling
Lunch-/Brunchgerecht 8-10 personen
Bereiding: ±30 min / kcal p.p. ±190

Ingrediënten:
-          10 eieren
-          ±1,5 dl halfvolle melk
-          ±30 g boter/margarine
-          Basilicumblaadjes
Voor de paprika omelet
-           1 oranje paprika, in kleine blokjes
-          ½ l sambal
-          ½ tl paprikapoeder
-          Zout / peper
Voor de olijvenomelet
-          100 g ontpitte zwarte olijven, fijngehakt
-          2 sjalotjes, gesnipperd
-          1 teen knoflook, gesnipperd
-          Zout / peper
Voor de tomatenomelet
-          1 grote vleestomaat, ontveld in blokjes
-          1 dunne prei, gesnipperd
-          1 tl pesto (potje)
-          Zout / peper
Voor de champignon omelet
-          125 g champignons
-          2 el fijngesneden peterselie
-          Zout / peper
Voor de courgette-kaasomelet
-          1 kleine courgette, in kleine blokjs
-          75 g geraspte oude kaas
-          Nootmuskaat
Voor de spinazievulling
-          1 kg verse spinazie
-          Sap van ½ citroen
-          1 teen knoflook, fijngesneden
-          125 g mascarpone
-          Zout / peper

Bereiding:
Voor elke omelet 2 eieren loskloppen met 2el halfvolle melk. Aangegeven vulling erdoor heen spatelen. In koekenpan in weinig boter 5 omeletten bakken, net zo lang tot bovenkant gestold is. Omeletten warmhouden tussen 2 borden of afgedekt in oven op 125°C.

Spinazie wassen en met aanhangend water 2 minuten koken. In zeef laten uitlekken, vocht goed uitdrukken. Spinazie grof hakken en terugdoen in pan. Citroensap, knoflook en mascarpone toevoegen en zachtjes opwarmen (niet laten koken). Mengsel op smaak brengen met zout en peper.

4 omeletten opstapelen, daarbij over elke omelet ¼ deel van vulling verdelen. Afdekken met vijfde omelet. Taart garneren met basilicumblaadjes.

Bron: Kookboek tip culinair

Geen opmerkingen:

Een reactie posten