Omelettaart in vijf kleuren
Deze taart is ideaal voor bij een Paas brunch. U bakt vijf omeletten met verschillende ingredienten en smaken. U stapelt de omeletten op elkaar, steeds afgewisseld met een laagje spinazie-mascarponevulling
Lunch-/Brunchgerecht 8-10 personen
Bereiding: ±30 min / kcal p.p. ±190
Ingrediënten:
- 10 eieren
- ±1,5 dl halfvolle melk
- ±30 g boter/margarine
- Basilicumblaadjes
Voor de paprika omelet
- 1 oranje paprika, in kleine blokjes
- ½ l sambal
- ½ tl paprikapoeder
- Zout / peper
Voor de olijvenomelet
- 100 g ontpitte zwarte olijven, fijngehakt
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- Zout / peper
Voor de tomatenomelet
- 1 grote vleestomaat, ontveld in blokjes
- 1 dunne prei, gesnipperd
- 1 tl pesto (potje)
- Zout / peper
Voor de champignon omelet
- 125 g champignons
- 2 el fijngesneden peterselie
- Zout / peper
Voor de courgette-kaasomelet
- 1 kleine courgette, in kleine blokjs
- 75 g geraspte oude kaas
- Nootmuskaat
Voor de spinazievulling
- 1 kg verse spinazie
- Sap van ½ citroen
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 125 g mascarpone
- Zout / peper
Bereiding:
Voor elke omelet 2 eieren loskloppen met 2el halfvolle melk. Aangegeven vulling erdoor heen spatelen. In koekenpan in weinig boter 5 omeletten bakken, net zo lang tot bovenkant gestold is. Omeletten warmhouden tussen 2 borden of afgedekt in oven op 125°C.
Spinazie wassen en met aanhangend water 2 minuten koken. In zeef laten uitlekken, vocht goed uitdrukken. Spinazie grof hakken en terugdoen in pan. Citroensap, knoflook en mascarpone toevoegen en zachtjes opwarmen (niet laten koken). Mengsel op smaak brengen met zout en peper.
4 omeletten opstapelen, daarbij over elke omelet ¼ deel van vulling verdelen. Afdekken met vijfde omelet. Taart garneren met basilicumblaadjes.
Bron: Kookboek tip culinair
Geen opmerkingen:
Een reactie posten